Decopatch

Waarschuwing: knutselen met Decopatch is verslavend!

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen hiervan.

 

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik kennismaakte met Décopatch en ik was meteen verkocht. Het eindresultaat is namelijk altijd geslaagd, of je nu voor een hele bonte mix kiest of het wat rustiger aandoet qua kleur. Foute combinaties bestaan er niet, geloof me! Zowel de kwaliteit van het papier als de lijm zorgen ervoor dat je prettig kan werken op veel verschillende ondergronden, zoals plastic, glas, papier-maché, hout, metaal, piepschuim, ongeacht of deze ondergrond effen of oneffen is. Het papier is in veel verschillende prachtige designs verkrijgbaar en het is dun maar supersterk, waardoor het gemakkelijk plakt. De lijm (Paperpatch) is zowel een lijm als een vernis, dus je hebt geen lak of ander materiaal nodig voor de afwerking.

De techniek is erg gemakkelijk, waardoor knutselaars van alle leeftijden goed aan de slag kunnen met Decopatch. Kijk eens een demonstratiefilmpje op YouTube, dan zie je hoe eenvoudig het is.

Enkele algemene tips:

* normaal gesproken scheur je het Decopatch papier in snippers, die je vervolgens willekeurig op je project plakt.  Ik werk meestal met stukjes van 2x2 / 3x3 cm, maar afhankelijk van je project maak je deze groter of kleiner. Kinderen hebben soms de neiging het papier veel te klein te snipperen waardoor het plakken vervolgens nog een hele klus wordt. Sommige dames kiezen ervoor het papier in stukjes te knippen ipv te scheuren, dat kan natuurlijk ook. Voordeel is dat je dan rechte randen aan je stukken hebt en dat kan handig zijn als je project ook een rechte rand heeft die je netjes wilt afwerken.

* let op met knoeien van de Paperpatch lijm op kleding. Graag direct zo goed mogelijk uitspoelen, anders zijn de lijmvlekken moeilijk te verwijderen.

* hoewel het Decopatch papier goed dekt kan het zijn dat bepaalde printjes toch doorschijnen, met name de printjes met een witte ondergrond. Hoewel het niet nodig is, kan het soms mooier zijn je project / ondergrond eerst wit te schilderen, dan komen de kleuren iets mooier uit.

* ik raad Decopatch aan voor knutselaars vanaf 8 jaar. Jonger kan ook, maar kies dan een relatief makkelijk en niet-breekbaar project, zoals een piepschuim hart of een sieradendoosje. 

* bij de knutselpakketten vind je enkele leuke foto's ter inspiratie. Dit zijn relatief kleine projecten, maar denk gerust groter! Decopatch is ook uitermate geschikt om meubeltjes te pimpen.

Gastenboek

  • 24-07-2019 - Goede service, had 3 bollen vergeten in mijn winkelwagen te...  lees meer
  • 14-11-2017 - Inmiddels een tweede bestelling in huis. Net als de eerste...  lees meer
  • 12-02-2017 - Zaterdag 11 februari, met mijn zus op de Creabeurs in...  lees meer
Plaats een bericht
© 2010 - 2020 CreActivity | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel